Nyhetsarkiv

60 medaljer fann sina ägare

Juniorernas SM i Sätrahall 2014 blev en härlig friidrottsfest med mängder av personliga rekord och två svenska juniorrekord. För dem stod Ljungbys Fanny Roos i kula. Fanny försvarade sin titel från Uddevalla i fjol och visade åter att hon är bäst när det gäller. Efter att tidigare under säsongen varit nära Linda-Marie Mårtenssons 23 år gamla svenska juniorrekord på 15.53 förbättrade Fanny det nu till 15.69 i fjärde omgången och så 15.87 i sista. Därmed var hon bara fem centimeter från sitt totalpers noterat på junior-EM i somras.

Kvalgränser i längd

I F19 och P17 längd genomförs kvaltävlingar vid fler än arton avprickade deltagare varifrån de tolv främsta går till final eller samtliga som uppnått kvalgränsen 5.35m (F19) respektive 6.20m (P17). Vid 18 eller färre avprickade genomförs final på angiven finaltid. Övriga klasser avgörs i direktfinaler.

Sofia och Irene anför rekordstort startfält

Över åttahundra starter är anmälda till de sex klasserna och bland dem märks JEM-tvåan i mångkamp, Sofia Linde, och UVM-vinnaren Irene Ekelund.

Avprickning 90 minuter före start i stav

För att ge bättre förutsättningar i förberedelserna inför tävlingsstart har tiden för avprickning i stav förlängts till 90 minuter. Avprickningstiden för övriga grenar är som tidigare angetts i PM - 60 minuter.

 

Efteranmälningar

Vi är glada att så många deltagare anmält sig till årets mästerskap och tar naturligtvis även emot efteranmälningar i alla dom fall det inte innebär extra tävlingsomgångar eller att tidsprogrammet måste förändras.

Efteranmälan tas emot via mail ijsm2014@08fri.se t o m torsdag (13/2) kl 17.00 och därefter på plats vid Informationen i arenan från fredag (14/2) kl 18.00-20.00 - i de grenar max antal anmälda uppnåtts gäller köordning och besked lämnas snarast efter avprickning.

Det är dessutom möjligt att efteranmäla sig i mån av plats till en timme före start (90 min i stav).

Visa video under pågående tävling

I avvaktan på att friidrottens nya regelbok färdigställs kan vi presentera en sammanfattning av ett antal regler som är nya från årsskiftet. Bland annat är det numera tillåtet att visa filming för den aktive under pågående tävling. Läs mer om de nya reglerna.

Ändringar i tidsprogrammet

Justeringar har skett i tävlingarnas tidsprogram som berör lördagens 400m för P17 och P19 försök och semi (starttid o antal semiheat) samt söndagens F17 60m semi som utgår - se TIDSPROGRAM i menyn till vänster.

Tidsprogram presenteras

Mästerskapets tidsprogram är fastställt. Inom anmälningstiden är 581 deltagare anmälda som tillsammans gör 818 starter fördelade på 391 kvinnliga och 427 manliga - se TIDSPROGRAM i menyn till vänster.

 

Proffsig inramning

Mästerskapets speakerteam håller toppklass. Vi är glada att ha kontrakterat Anna Wiik från Friidrottsspeakern, Jonas Hedman, David Fridell och A Lennart Julin som erkänt kunniga ciceroner för tävlingarna. För musik och ljudeffekter svarar Clarre Noting som under många år förhöjt stämningen i en rad friidrottsgalor inte bara hemmavid utan även utomlands.

Femte sista anmälningsdatum

Notera att anmälan till mästerskapet ska ske senast onsdag 5 februari kl 00:00. Fr o m den 6e accepteras anmälningar endast i mån av plats mot en högre startavgift.