Nyhetsarkiv

Tack alla!

Ett stort och hjärtligt tack till Helsingborgs stad, Event in Skåne och friidrottsförbundet för all hjälp och stöd som möjliggjort genomförandet av SM i friidrott 2017.

Söndag

Var börjar man någonstans när man ska summera en fantastisk friidrottshelg? Kanske med det som hände allra sist under SM-helgen. För sist upp på prispallen klev helsingborgskan Khaddi Sagnia (nu i Ullevi FK) som hoppade hem guldet i längdhopp på 6,47 meter.

– Det var så kul. Redan för två år sedan när jag fick reda på att SM skulle gå här så tyckte jag det skulle bli så himla roligt. Jag älskar verkligen Helsingborg och stödet när de klappade igång betydde jättemycket. Det var bara så stor glädje för mig. 

Hur högt värderar du guldet? 

Lördag sammandrag

Med perfekta förhållanden och med välfyllda läktare kan vi konstatera att även lördagen blev en succé. 

 

Lördag

Så var dagens tävlingar över. Fantastisk dag 2. Alla resultat ligger under resultatfliken och live- rapporteringen hittar man på  friidrott.se. Vi nöjer oss med bilden på Michel Thornéus - guldman i längd tämligen ohotad med 7.65. Bra tryck på tävlingen och bra tryck på läktaren - välommen tillbaka till Heden SM;s sista dag imorgon.

Fredag

SM har rivstartat.......

Silver-Annika skrällde inför hemmapubliken Vilken rivstart det blev på SM i Friidrott som avgörs på Heden den här helgen. Storpublik redan första dagen kryddades med en rejäl hemmasuccé i stavhoppet. 

Dag 1_1

Lugnet före stormen på Heden. Växlande molnighet som spricker upp mer och mer..... fast vädret rår vi inte på! Vind från väst och det skall nog passa diskuskastarna bra. 400 meterslöparna får lite vind i nosen i sista kurvan just innan det värsta påslaget av mjölksyra sätter in. Svensk friidrott sommaren 2017 - vädret kunde varit generellt bättre men som sagt - inget människan kan påverka.

Idag hälsar vi tävlande, ledare, media och publik hjärtligt välkomna till

Presskonferens inför SM

I dag hölls presskonferens på Heden i Helsingborg och på plats fanns tre av SM-deltagarna; Ida Storm, Thobias Nilsson Montler och Daniel Ståhl.

Nu smäller det....

 

 

 

Nu smäller det på Heden

 

I morgon smäller det på Heden. Då drar SM i friidrott igång.

– Det ser vi verkligen fram emot, säger SM-generalen Stig Collin.

Han och övriga i SM-staben har haft bråda dagar för att få alt i ordning på Heden.

– Men jag tycker vi ligger väl framme. Det mesta har fallit på plats. Det finns bara litet finputsning, som rör små tekniska detaljer, kvar, fortsätter Collin.

På frågan om vad ser han mest framåt under de hör tre SM-dagarna säger han med ett litet skratt:

Han vet allt om friidrott....

Det han inte vet om friidrott är inte värt att veta. Men så har han också sysslat med det på olika nivåer i snart 50 år.

Bäst genom tiderna.....

En jul för drygt 30 år sedan ringde det hemma hos Thomas Kristiansson, ledare i IFK Helsingborg. – Det var Ricky Bruch som undrade om jag kunde komma ut till Heden och knacka loss isen från kastringen så att han kunde kasta diskus, berättar Thomas. Tillsammans med en annan IFK-ledare, Bengt-Göran Ek, åkte de till Heden och gjorde rent i  kastringen. – Vi blev dessutom utsedda att mäta kasten. Det var inte så svårt, eftersom planen var täckt av ett decimetertjockt snötäcke, berättar Thomas. Ricky höll sig hela tiden runt 60 meter.

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se