Nyhetsarkiv

Maja eller Bianca?

Höjdhopp K22 blir en höjdpunkt vid JSM. Vi kan se fram emot en hård duell mellan främst Bianca Salming, Tureberg och hemmahoppet Maja Nilsson, Örgryte IS.

Bägge två ståtar med personrekord på 1.92m från ifjol och bägge hoppade 1.90m under inomhussäsongen. Utomhussäsongen har för bägge varit aningen "svajig" så här långt men vid JEM23 i Gävle gick bägge till final. Maja blev sjua på 1.85m med Bianca placeringen därefter på 1.80m.

Kastartjejerna på rask frammarsch

Ett av de bestående minnena från sommarens bägge mästerskapen i Gävle (JEM23) och Borås (JEM19) är kastartjejernas starka insatser.

Gärderuds efterträdare anmäler sig!

Bland de mest glädjande insatserna vid sommaren bägge Junior-EM finner vi två stycken medaljörer på 3000m hinder.

Segrarna från Baku kommer till Vallen!

Sommaren 2019 går till historien som en sällsynt intensiv tävlingsperiod. Sverige fick hedersuppdraget att stå som arrangör för Junior-EM för såväl 22-åringar (Gävle) som 19-åringar (Borås).

Knappt var dessa mästerskap avverkade förrän det var dags för Ungdoms-OS för 17-åringar i Baku, Georgien. Här tog vi sensationellt tre stycken guld! Glädjande nog kommer samtliga dessa tre vinnare till Slottsskogsvallen så att vi får chansen att titta lite närmare på dessa supertalanger.

Kvaltävlingar F17 slägga och K22 längd tillkommer!

Tidsprogram och PM är nu publicerat.

Notera att det utöver ursprunglig planering tillkommit kvaltävlingar F17 slägga och K22 längdhopp. Bägge dessa går lördag eftermiddag med finaler som planerat på söndagen.

Kvaltävlingen F17 slägga kommer att genomföras på kastplan utanför Friidrottens Hus. Finalen går dock inne på Slottsskogsvallen.

Föreläsning om Jämställdhet

I samband med Junior-SM i Göteborg arrangerar Svensk Friidrott och Göteborg en föreläsningskväll med tema ett mer jämställt ledarskap

Förbeställ Lunch!

Vi kommer att ha lunchservering i Friidrottens Hus under samtliga tre tävlingsdagar:

Fredag   13.00 - 16.00

Lördag   12.00 - 15.00

Söndag  12.00 - 15.00

Förbeställ senast 31/7 så kostar det bara 70:-! Gör gärna detta så vet vi hur mycket vi skall beställa.

Betalar ni på plats kostar det 85:- så länge det räcker.

Dessutom kommer vi ha kioskservering på Slottsskogsvallen.

Välkomna till Sveriges vackraste friidrottsarena!

Slottsskogsvallen tillkom som en del av den stora Jubileumsutställningen i Göteborg 1923. Den byggdes i en ”lätt och elegant 20-talsklassicism” efter ritningar av professor Lars Israel Wahlman. Speciellt uppskattade blev de fyra åttkantiga paviljongerna som placerades runt planen. De utformades i tre plan med balkonger och stora spröjsade glaspartier.

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se