Ännu en härligt varm och solig friidrottsdag på Sollentunavallen

354

Andra SM-dagen bjöd dock på blåst, och det rejält till och från. Helt oberäknelig var vinden också och bytte håll titt som tätt. Förutom att det ställde till det för atleterna, i synnerhet i den kvinnliga staven, höjdhoppet och kastgrenarna, flög många kepsar kors och tvärs som man hade fullt sjå att fånga, en liten annorlunda funktionärsuppgift!

Trots detta fick vi avnjuta friidrott av hög klass med Sofie Skoog och Angelica Bengtsson i högform. Även idag blev det arenarekord, denna gång för Maria Larsson på 3000 m hinder – ett lopp där hon i ensamt majestät låg i täten från start till mål, en riktig uppvisning. Som vanligt bjöd bägge 1500 m-loppen på mycket taktik, där Kalle Berglund och Anna Silvander utgick med segern. Starkt av Turebergs Benjamin Mullen att vinna 400m  efter att mindre än en timme tidigare kvalat och kvalificerat sig till finalen i 400m häck. Och Michel Tornéus stod återigen som SM-segrare i längd – för tionde gången, imponerande!

Kul att se riktigt mycket folk på läktarna, inte minst många barnfamiljer. Om gårdagen gick i veteranernas tecken, gick denna i juniorernas. Kul initiativ att ha en 06-kamp i kommunen, en lagtävling där barn födda 2006 (det året Tureberg senast arrangerade SM) från olika idrottsföreningar tävlat mot varandra i olika grenar under året. Lagkampen avslutades som sig bör med 400m-lopp på Sollentunavallen inför stor publik. Som turebergare var det extra roligt att se två Turebergslag på prispallen, och ett av Sollentunas fotbollslag på en andraplats. Det bådar gott för framtiden! För som vi vet är fotboll en utmärkt träningsform för framtida friidrottare, det är turebergarna Andreas Almgren och Hanna Hermansson levande bevis på.

Nadine Viel Lamare

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se