Högsommarvärme gav fina prestationer

353 Målfoto fick skilja dem åt på 10000 meter. Foto: Deca text & bild

Så var friidrottsfesten på Sollentunavallen igång – i strålande sol och högsommarvärme. Mycket goda förutsättningar med andra ord för fina friidrottsprestationer. Och förväntningarna infriades – redan i den första finalgrenen, slägga K, blev det banrekord och svenskt rekord för Merinda Pettersson med finfina 69,22 m. Och fler rekord skulle det bli, juniorrekord (100 m M, Austin Hamilton), veteraner +35 (100m K, Susanna Kallur) och Kim Amb slog arenarekord i spjut med ett kast på nästan 83,5m. Därutöver många person- och säsongsbästa på de snabba banorna på Sollentunavallen. Och så avslutades första SM-dagen med en rafflande spurtduell – på 10 000 m ! – där Mustafa Mohamed tog hem segern med 1 hundradel före Mikael Ekwall. Kan det bli så mycket bättre?

Publiken trivdes, mycket gula kläder på läktarna, friidrottsveteraner fick jag höra. Och inte bara på läktarna, utan även på löparbanan! Äldsta atleten idag var över 80 år. Vad härligt att man kan hålla på så länge!

Alltid lika kul att se friidrottare live som man annars följer på TV. Speciellt stjärnspäckad var startfält i finalen på 100m K där såväl Khaddi Sagnia, Erica Jarder som Susanna Kallur stod på startlinjen och Sagnia gick segrande ur. Kul att de ställer upp i andra grenar än de vi är vana att se dem i!

Nadine Viel Lamare

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se