Vilken avslutning på friidrotts-SM trots höstväder!

355

Efter två härliga dagar med sommarvärme avslutades SM på Sollentunavallen i höstbetonat väder. Men vad gjorde väl det? Våra svenska atleter fortsatte leverera! Hela fyra SM-rekord blev det på Sollentunavallen idag.

Och inte behövde vi vänta speciellt länge heller. Redan i dagens första gren, diskus för herrar med hela tre OS-deltagare i startfältet, skulle publiken få tillfälle att se friidrott i världsklass. Och en spännande tävling blev det där Daniel Ståhl redan i andra kastet slog Ricky Bruchs 44 år gamla SM-rekord. Som om inte det räckte slog Ståhl till igen i sitt sista kast som uppmättes till hela 68,72 – 35 cm längre än segraren i OS i Rio. Världsårsbästa till och med! Inte konstigt att Daniel bjöd publiken på en bejublad kullerbytta!

Och fler glädjeyttringar skulle det bli under dagen. Allra gladast blev nog Gladys Bamane som, efter en tuff slutspurt, stod som segrare på 200m. Vilka glädjetårar, så härligt att se! Plötsligt får man belöning för allt slit man som friidrottare lägger ner. Inte konstigt att det bubblar över.

Mästerskapsrekord blev det också för Anna Wessman i spjut och Sarah Lahti på 5 000m. Lovisa Lindh vann enkelt 800m och Khaddi Sagnia kvinnornas längd. Michel Tornéus, som inte tävlat i tresteg sedan 2012, blandade övertramp med några riktigt långa hopp, det sista och längsta på 16,10 m och vann. Många fina resultat på SM-dagarna bådar gott inför Finnkampen nästa helg i Tammerfors. Heja Sverige!

Tack Sollentuna kommun, alla sponsorer och alla turebergare för fina insatser både som tävlande, arrangörer och funktionärer. Hela fyra SM-medaljer blev det varav ett guld, när hände det senast? Att tävla på hemmaplan ger verkligen mersmak. Nu ser vi fram emot invigningen av den fina inomhushallen och många inomhustävlingar i Sollentuna.

Nadine Viel Lamare

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se