Gratis inträde för alla under 16 år tack vare Volvo CE!

Friidrottsfesten i Eskilstuna 24–26 augusti på Ekängens IP närmar sig. Särskilt barn och ungdomar kan se fram emot detta då Volvo CE, officiell samarbetspartner till mästerskapet, bjuder alla barn som är 15 år och yngre på fri entré samtliga dagar. 

- Det här samarbetet betyder naturligtvis väldigt mycket för oss. Vår ambition var att få med Volvo CE redan för några år sedan i samband med junior-EM. Men den gången blev det inte av. Därför är vi extra glada att vi får till det samarbetet den här gången. Att barnen erbjuds fri entré känns extra roligt. Det är väldigt viktigt för svensk friidrott att få med unga på friidrottstävlingar, eftersom det inspirerar dem i sitt friidrottsutövande och för andra öppnar det kanske dörrar in i friidrotten, säger Lennart Karlberg, ordförande för SM i Eskilstuna. 

- För oss som stor arbetsgivare i Eskilstuna tycker vi givetvis att det är roligt att kunna stötta när ett så betydande arrangemang kommer till staden, säger Elisabeth Glanzelius, Vice President Human Resources Sverige på Volvo CE. 

- För oss som företag är frågor om hälsa och välmående väldigt viktiga då vi värdesätter vår personal och vill att de ska må bra. Vi jobbar aktivt på olika sätt inom företaget med att främja motion och rörelse. Att redan i unga år hitta glädje i idrotten för bara gott med sig och därför vill vi bidra genom att bjuda barn som är 15 år eller yngre att delta i festligheterna under Friidrotts-SM. Att det är ett mästerskapsår gör det extra spännande, och det ska bli kul att se nyblivna medaljörer från EM i Berlin på plats i Eskilstuna, säger hon.

 

Mer om Volvo Construction Equipment: https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/corporate-information/our-locations/eskilstuna/

 

Text: Gustav Orbring