60 medaljer fann sina ägare

Juniorernas SM i Sätrahall 2014 blev en härlig friidrottsfest med mängder av personliga rekord och två svenska juniorrekord. För dem stod Ljungbys Fanny Roos i kula. Fanny försvarade sin titel från Uddevalla i fjol och visade åter att hon är bäst när det gäller.

Efter att tidigare under säsongen varit nära Linda-Marie Mårtenssons 23 år gamla svenska juniorrekord på 15.53 förbättrade Fanny det nu till 15.69 i fjärde omgången och så 15.87 i sista. Därmed var hon bara fem centimeter från sitt totalpers noterat på junior-EM i somras.
Fem aktiva lyckades ta två guld och en av dem var Elise Malmberg från Hässleholms AIS i F19. Först vann hon 60 m häck på personliga rekordet 8.48 och följde en stund senare upp med 6.17 i längd. Det var bara sju centimeter från hennes färska inomhuspers från landskampen helgen före.
Framgångsrik var också mångkampskollegan och IEM-femman Sofia Linde som genomförde fyra grenar under lördagen. Först blev hon trea i kula på 13.50, sedan femma på 60 m häck på 8.64 och så vann hon höjd på utmärkta 1.80 som är det nästa bästa hon hoppat inomhus. Därefter sprang hon direkt till längd där hon slutade femma på 5.61.
Bland dubbelvinnarna märks Johanna Dyremark, IFK Tumba, i F17. Efter höjdseger på 1.69 vann hon längd på personliga rekord 5.96 – 16 centimeter före Irene Ekelund som också satte personligt rekord.

Otto klarade dröm-2
På pojksidan stod IEM-sexan Odain Rose för det bästa resultatet då han vann 60 m på 6.70, bara 0.02 från hans svenska årsbästa. Andra resultatmässiga höjdpunkter var Fredrick Ekholms 8.01 på 60 m häck och Daniel Ståhls 17.88 i kula. 
En av de mest överlägsna vinnarna var Otto Brinkman från Spårvägen i höjd P17. Han kom till Sätra med ett årsgammalt pers på 1.92 och ett årsbästa på 1.87. Trots det valde han att gå in en centimeter högre (!). Men det höll och sedan kom 1.92 och 1.97 i första och till slut också 2.00 i sista. En persförbättring med hela åtta centimeter alltså!
– Det var faktiskt mitt mål att klara två meter så jag är nöjd! Jag har haft problem med ryggen och därför inte tävlat så mycket. Men det har gått bra på träning och det var så klart väldigt kul att glida över två meter för första gången, sa Otto.
Detta var den elfte SM-tävlingen i Sätrahall sedan invigningen 1998 och allt fungerade bra. Detta mycket tack vare som vanligt utmärkta insatser av de över hundra funktionärerna. Det gjordes över åttahundra starter och aktiva, ledare, tränare och föräldrar bidrog gemensamt till en härlig stämning!

Resultatlistan

Fem flergrensvinnare
Daniel Ståhl, Spårvägens FK - M22 Kula och vikt
Jakob Masth Larsson, IF Göta - P17 400 m och 60 m häck
Jakob Gardenkrans, Malmö AI - P17 Kula och vikt
Elise Malmberg, Hässleholms AIS - F19 60 m häck och längd
Johanna Dyremark, IFK Tumba - F17 Höjd och längd

Jonas Hedman

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se