Sofia och Irene anför rekordstort startfält

Över åttahundra starter är anmälda till de sex klasserna och bland dem märks JEM-tvåan i mångkamp, Sofia Linde, och UVM-vinnaren Irene Ekelund.

Juniorer från hela landet är anmälda och med 830 starter är det klart fler än i Uddevalla i fjol. Det finns också flera aktiva med meriter från seniorlandslaget och bland dem märks sprinterfenomenet Irene Ekelund från Värmland som är anmäld i 60 meter och längd. Längden vann hon i F17 för ett år sedan då hon satte sitt personliga rekord med 5.67.
En som kommer tävla flitigt i Sätrahall är Täbys mångkampare Sofia Linde som i fjol tog JEM-silver i sjukamp och förra helgen vann ISM-titeln i femkamp. Sofia är anmäld på 60 m häck, höjd, längd och kula.

Intressant start av Odain Rose
Ett namn som garanterar att det kommer att gå fort på 60 m är Umeås Odain Rose som i fjol var IEM-femma i Göteborg på 6.62. Det placerar honom femma i den svenska genom-tiderna-bästa-listan. I år har han gjort 6.68 och är storfavorit till M22-titeln.
08fri. har arrangerat över tio SM-tävlingar i Sätrahall och nu är det alltså dags igen. Det blir totalt 14 timmar friidrott i helgen med första start klockan 11 på lördag.

Jonas Hedman

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se