En titt in i framtiden!

Ett Junior-SM innebär alltid en liten förhandstitt på framtidens stjärnor. Kikar man igenom startlistan för helgens tävling så finner man mängder med talanger som redan debuterat i såväl landslag som internationella juniormästerskap. Åtskilliga av dem lär vi får se även i kommande VM och OS.

Förra helgen snackades det en hel del om Fabian Delryd som vann Nordenkampen och höjde sitt personbästa i höjd med 4 cm till imponerande 2.25m. Kajsa Bergqvist var lyrisk i televisionen. Ändå kan han inte bara ställa ut skorna för segern, Borås Andreas Carlsson är också en 2.20-hoppare som befinner sig mer eller mindre på hammaplan.

Bianca Salming har klivit fram som Sverigeetta i kvinnlig mångkamp och har redan hunnit prestera två förnämliga femkamper i år. Häck, höjd (1.86m), längd och kula står på programmet i helgen.

376  

 

 

 

 

 

 

 

.

En annan flitig mångkampare är Fredrik Samuelsson. Han ligger 11:a i världsstatistiken i sjukamp med sina 5.920 poäng. Han har fyra medaljchanser med starter på häck, stav, längd och i kula. Tre fjärdedelar av det svenska stafettlag som tog guld vid JEM 2015 på 4x100m kommer till start på 60 meter. Austin Hamilton, Malmö AI, får bära favoritskapet efter raska 6.69 sek vid sitt senaste göteborgsbesök.. Kaiza Karlen tog en meriterande seger vid Nordenkampen den gångna helgen med ett längdhopp på 6.23m. Nytt personbästa för övrigt. I F19-klassen är Amanda Hansson värd att titta lite extra på. Hon har nyligen sprungit 60 meter på 7.55m och samma sträcka med häckar på 8.37. Med den snabbheten kanske hon också kan ge Karlen en fight i längdhoppet.

377  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Två starka nya göteborgska löpartalanger får chansen att visa upp sig på hemmaplan. Andreas Kramer slog ifjol Dan Waern klassiska distriktsrekord på 800 meter med ett lopp på 1.47.24. Nu står 400 meter (!) och 1500 meter på programmet. I P19-klassen får vi se Ullevis Suldan Hassan på 1500 meter. Vid Raka Spåret slog han nytt Europarekord för juniorer på 3000 meter med 8.05.62. Har han bevarat den formen sitter personbästat 3.51.19 på 1500 meter löst..  
Fanny Roos dominerar svensk damkula sedan Helena Engman dragit sig tillbaks. Förra helgen vann hon Nordenkampen i Tammerfors och nu får vi se om hon kan bättre på sittt svenska årsbästa på 17.14m..  
Viktkastningen pågår tidigt på morgonen för killarna och på kvällen för tjejerna. Friidrottens Hus är utformat så att vikten inte kan pågå samtidigt som några löpgrenar. Speciellt en kille som Ragnar Carlsson behöver rejält med svängrum när han skickar iväg vikten bortåt 25 meter!
.
Det var bara ett litet axplock av allt bra som kan beskådas i Friidrottens Hus till helgen. Framtiden är redan här!
 

 

378  

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se