Highlights under helgen - vad ska vi se fram emot?

Nu är det nära ! Imorgon startar vi med viktkastningen , och efter invigningen på lördag kl 13 så kör vi igång med de andra finalerna.

 

Det är svårt att välja det mest intressanta i det stora och näst intill kompletta startfältet, men här är några intressanta grenar och dueller att se fram emot :

 

Redan 17.30 på fredag ser vi Tracey Andersson, svenska rekordhållerskan i slägga, kast vikt. Vad kan hon prestera där? Bara 1½ timme senare ser vi på herrsidan Mattias Jons utmanas av Leif Arrhenius och Markus Johansson.

 

13.40 på lördag har vi ett "getingbo" i herrarnas 3000m med flera möjliga medaljörer. hela Hässlebygänget med Haben Idris mfl, samt EM-klara Johan Hydén från Hammarby och rutinerade Olle Walleräng m.fl.

 

Sprintfinalerna på 60m är alltid spektakulära:

Vinner vinterns dominant Odain Rose över Tärnhuvud och Kling-Baptiste ?

Får vi spela "Värmlandsvisan" för damernas prisutdelning åt Irene Ekelund eller Freja Jernstig, eller vad säger MAI:s Pernilla Nilsson om det ?

 

Damernas stavhopp på lördag em , med EM-klara Angelica Dahlström mot Angelica Bengtsson som gör "sverigepremiär" på SM för vintern. Hennes eget hallrekord på 4,22 lär ju i alla fall försvinna !

 

Söndagen bjuder på mängder av finaler av hög klass :

 

Medeldistansloppen på 800m och 1500m är ovissa. Kan de "lokala löparna" på herrsidan, Joni Jaako och Johan Hydén rent av vinna sina finaler ?

200m-duellen mellan Moa Hjelmer och Irene Ekelund vill ingen missa!

Leif Arrhenius är i sitt livs form i kula! 2 tävlingar i rad över 20m, blir det en tredje ? Räcker gruset till ? Ja - det tror vi. Boka en plats på "kul-läktaren" tidigt om du vill se bra.

Alla vill väl också se Michel Torneus göra vinterns första 8m-hopp?

Stavhoppskillarna ska upp i "takbalksnivå". Melker Svärd-Jakobsson har hallrekordet, i alla fall fram till söndag em.

Och så finalen som alla pratar om , i alla fall i "Peking" : Damernas höjd ! vem tar den tredje EM-platsen, och vad krävs det för höjder att ens ta medalj på SM? My Nordström lär få ett visst lokalt publikstöd har vi hört ..:-)

 

Och det hela avslutas med rafflande, bökiga stafetter över 4x200m . Kan Tjalves killar överraska - igen ? Ja, det tror vi !

 

Välkomna hit !

 

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se