För media

Välkommen till SM i Stadium Arena !

SM i friidrott ligger mitt i en intensiv friidrottsperiod inomhus. Helgen före är det Nordenkampen där våra bästa seniorer är med, och två veckor efter SM är det IEM i Glasgow, med sista kvalchansen under ISM.

Många aktiva lär vilja ta chansen att kvalificera sig för EM och visa bra form på SM-tävlingarna !

Vid en inomhustävling sitter man nära de tävlande, och upplever verkligen tävlingen och prestationerna på riktigt nära håll. Förhoppningsvis lockar detta en stor publik till vår fina hall.

 

Om tävlingen

Ni söker er ackreditering direkt här på hemsidan via rubriken Mediackreditering på förstasidan.

Där kommer ni till ett formulär som ni fyller i.

Om det inte skulle fungera, så sänd E-post direkt till krister@tjalve.nu

 

I samband med att vi förbereder arenan på fredag kväll kan det finnas möjlighet för intervjuer och reportage inför helgens tävlingar, håll utkik efter en eventuell inbjudan till en kortare presskonferens.

Under lördag och söndag ska sedan 26 grenfinaler avgöras.

På lördag förmiddag blir det en del kvaltävlingar från 10.00, och sedan har vi invigningen av SM preliminärt runt kl 13.00, och därefter lördagens finalpass fram till sena eftermiddagen , vid 16.30-tiden. Lördagskvällen avslutas sedan efter en "byggpaus" med viktkastning för både herrar och damer fram till 21-tiden på kvällen.

Publiken som är kvar kommer då kunna sitta och se vikterna komma farande rakt mot dem, men på betryggande avstånd . 

Söndagen fortsätter sedan med några försökslopp på förmiddagen , och ett intensivt finalpass efter lunch, mellan cirka kl 13 -16 på eftermiddagen.

 

I vårt nyhetsflöde här på hemsidan kommer vi att lägga upp intressanta nyheter och infallsvinklar för nyheter, både av lokal och nationell karaktär.

 

Om arenan och hur man hittar hit

Stadium Arena ligger på Himmelstalundsområdet i Norrköping, mellan Himmelstalundshallen och Mässhallarna. Adressen är Utställningsvägen 11.Kommer man med bil så är den Södra avfarten på E4 mot Norrköping det enklaste alternativet. Följ sedan skyltning mot Sportområde.

 

Ni går till entré /bord i entréhallen märkt "Gäster, sponsorer, media" - där ni får er ackreditering och får kontakt med pressvärdarna på plats, Elias Arshi eller Elin Andersson-Junestav.

Ni får ett programblad med all information om tävlingen, startlistor och tidsprogram, samt ett särskilt riktat press-PM med intressanta grenar att följa , m.m.

Ni som ska ha innerplansackreditering för foto får där också era fotovästar av pressvärden på plats.

Vänligen respektera pressvärdarnas , grenledarnas och innerplansfunktionärernas anvisningar om var ni får befinna er.

På huvudläktaren närmast målet kommer vi att kunna ha en del press-platser, men som läktaren är konstruerad kan det vara svårt att få till plats med bord. Däremot kommer vi att erbjuda några platser med bord precis bredvid huvudläktaren, något upphöjt. Eluttag kommer att finnas, och det finns ett bra trådlöst nätverk ni kommer kunna logga in på. 

Mixed zone , beläget till vänster bakom målkurvan, kommer ni att se från pressläktaren, och där finns möjlighet att göra intervjuer, med sedvanlig respekt för de aktivas önskemål . Pressvärdarna hjälper er att få kontakt med aktiva om ni behöver, och kommer även att tipsa om lokala aktiva som kan vara värda att uppmärksammas.

I hallen finns som sagt ett snabbt, öppet trådlöst nätverk med hög kapacitet, som ni lätt kopplar upp er på väl inne i hallen.

För er som behöver skicka stora bildfiler o.s.v.  finns möjlighet att koppla in sig via nätverkskabel i det pressrum som ni också kommer kunna få tillgång till, och då ber vi att ni använder den möjligheten.

Pressrummet ligger inne i baskethallen, utanför fiidrottsarenan

 

Vi bjuder på fika och enklare lunch eller smörgåsar under dagen.

 

Tidsprogram och startlistor publiceras här på hemsidan någon vecka före tävlingen.

 

För frågor kan ni kontakta någon av oss :

 

Pressvärd på plats : Elias Arshi. elias.arshi@gmail.com, 070-393 56 60

SFIF:s mediaansvarige: Hillevi Thor. hillevi.thor@friidrott.se, 010-476 53 51

Projektledare och lokal mediakontakt fram till tävlingsdagen :

Krister Hultberg: krister@tjalve.nu  076 - 83 13 459

 

 

Välkomna till Norrköping och inomhus-SM.

Grupper:

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se