Daniel Lennartsson - en joker i leken!

Daniel Lennartsson är först och främst trestegshoppare. Han har tre SM-tecken inomhus i grenen, medan han utomhus fått nöja sig med tre stycken silvermedaljer. Personrekordet lyder på 16.27m.
 
Eller man kanske skall kalla honom för en före detta trestegshoppare. Daniel har nämligen inlett sin yrkeskarriär som jurist vilket betyder långa och intensiva arbetsdagar. Helt klart har träningsdosen blir kraftigt nedskuren den gångna vintern.
 
Den senaste månaden har han dock tränat mycket och intensivt inför sin debut som sjukampare. Klubbkompisen Erik Olsson utmanade honom på duell vid ISM och Daniel nappade direkt på den kroken!
 
Målsättningen är satt till 5.000 poäng i denna hans första sjukamp och det känns tveklöst som en överkomlig uppgift. Hans starkaste grenar är inte oväntat höjd och längd. Personrekorden lyder på 2.14m och 7.20m. I förra veckan klarade han två meter i höjd med imponerande marginal på träningen. Han är heller inte alls oäven i stavhopp och fyra meter är inte någon omöjlighet.
 
Lägg till detta en god häckteknik (gissningsvis ca 8.70 sek) och löpstyrka för en bra bit under 2.50 på 1000 meter så börjar det kännas riktigt spännande!
 
Till medalj räcker det förmodligen inte, men kanske till seger i det väldiga prestigemötet med klubbkompisarna Erik Olsson och Oliwer Åstrand!
 
 
PS: Fredrik Ahlström informerar att Daniel faktiskt gjort en sjukamp tidigare. Man får dock gå tillbaks ända till 2007 då han deltog i P19-klassen i Bollnäs och presterade 4.654 poäng som gav en femteplats. Daniel gick sista året på gymnasiet och valde att göra ett projektarbete om stavhopp. Fredrik var hans handledare och ställde då kravet att han skulle genomföra en mångkamp som ju innehöll stavhopp. På träning hade Daniel klarat 3.40m men vid tävlingen stannade han på 3.03m! "Kanske en av anledningarna till att han tog en nioårig timeout från mångkampandet" spekulerar Fredrik...
 
329

 

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se