Spännande namn bland 140 anmälda deltagare

 

När den ordinarie anmälningstiden gick ut onsdag kväll så hade hela 140 personer registrerat sig. En hel del etablerade "storheter" men också många spännande nykomlingar i mångkampsbranschen. 
 
Exempelvis skall det bli ytterst intressant att se vad Elin Westerlund kan prestera i kvinnornas femkamp. Hon är ju häckspecialist och vann ISM i Malmö häromsistens på lysande 8.27 sek.Hon har faktiskt en liten erfarenhet av mångkamp även om det ligger långt tillbaks i tiden. 2007 var hon tvåa vid Junior-NM F19 med 4.971 i sjukampen. Den serien innehöll bland annan hoppresultat på 1.71m och 5.69m. Spontant känns ett resultat en bit över 4.000 poäng mer än möjligt. 
 
Andreas Carlsson från Borås är ju en hoppbegåvning av sällan skådat mått. Han kan basera sin sjukamp på hoppresultat som 2.20m (höjd), 5.00m (stav) och 7.63w (längd)! Grabben är ju dessutom synbart snabb och han presterade acceptabla 11.52m med seniorkulan vid Julkappsjakten senast.Han är dock inte total nybörjare i mångkampe. Senast vi arrangerade SM-mångkampen i Göteborg (2012) var han tvåa i P17-klassen på goda 5.112 poäng. Det skall bli riktigt intressant att följa hans helg i Friidrottens Hus! 
 
Självfallet går det bra att efteranmäla sig, dock till en förhöjd avgift. 

317

 

 

Andreas Carlsson vann överraskande stav vid IJSM på stiliga 5.00m

 

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se