Fem dagar kvar

Nästan hundra aktiva är anmälda till helgens SM-JSM-USM i mångkamp.

Största klassen är F15 med 16 deltagare. En mycket intressant start gör Falkenbergs Tilde Johansson, som tidigare i år bl.a. hoppat 6.53 i längd och även visat på goda resultat i ett flertal grenar.

I F16 står det förmodligen främst mellan de båda UEM deltagarna Erika Wärff (7-kamp) och Lovisa Karlsson (längd). 10 flickor är anmälda.

Elva flickor födda 1999 gör upp i F17 och där får IK Ståls Ida Thunberg ikläda sig rollen som favorit.

K,K22 och F19 kommer att köra gemensamt och det är två tonåringar som presterat bäst i år, Bianca Salming och Lovisa Östervall. Lovisa vill säkert försvara sin seger från förra året och kommer inte att ge sig i första taget. Det står 1-0 i inbördes möten till Bianca. Det ska även bli roligt att följa Nadja Casadeis SM-comeback. I gruppen är det totalt nio tjejer med landslagsmeriter i mångkamp. I K22-klassen är Hässelbys Malin Skogström en lågoddsare till segern.

I P15 ser vi många debutanter men utifrån enskilda resultat går tipset till Carl af Forselles från Hellas.

I P16 ställs NM-deltagaren Simon Thor mot de snabbfotade Öis-arna Carl Bengtström och Felix Larsen Nilsson. Intressant start gör även Philip Stömne.

P17 blir en getingbo med dokumenterat duktiga Jonas Renz och Edvin Hagberg samt utmanarna Anton Olsson och Carl-Einar Eskoniemi Söderström.

P19 ser nio deltagare, varav tre från Island. Hässelby siktar på en dubbel genom Jakob Samuelsson och Gabriel Rosshagen.

Fredrik Samuelsson hade hoppats på sparring från både Petter Olsson och Marcus Nilsson. Nu blir det tyvärr inte så. Intressant start gör multihopparen Andreas Carlsson och 19-årige Sebastian Ruthström som gör sin första seniorkamp. En som mångkampat i Falun förut är 36-årige Lasse Ohtamaa, som var med redan 1999. Han får sällskap av evigt unge Mattias Sunneborn.

 

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se