Europacup i terränglöpning för klubblag

Europacup i terränglöpning för klubblag

De klubbar som placerar sig högt upp i lagresultatlistorna i senior- och juniorklasserna (P/F 19) vid Terräng-SM i Höganäs kommer att erbjudas möjligheten att delta Europacupen för klubblag i Oeiras (Portugal) den 6 februari 2022.

Obs! Ingen lagtävling i F15, F19, K22 och M22.

I Europacupen är tävlingssträckorna 10km för män, 6km för kvinnor och P19 samt 4km för F19.

Följande lag kommer att kunna vara med i Europacupen:

  • M 10km: Lagen som tar guld och silver på SM.
  • K 4km: Laget som tar guld på SM *
  • K 10km: Laget som tar guld på SM *
  • P19 6km: Lagen som tar guld och silver på JSM.
  • F19 6km: Lagen som tar guld och silver på JSM.

* Om samma klubb vinner K 4km och K10km erbjuds laget som tar SM-silver på 4km den andra platsen i Europacupen.

** Europacupen innehåller också en terrängstafett för seniorer över 4x1,5km (två män + två kvinnor). Eftersom vi inte har någon sådan gren vid SM kan klubbar anmäla intresse av att delta i Europacupen i den grenen till daniel.bergin@friidrott.se.

Lagen måste anmälas till European Athletics senast den 4 november. Det går att anmäla högst sex löpare per lag, varav tre eller fyra får delta i tävlingen och de tre första i mål bidrar till lagresultatet. Anmälningsavgiften är 200 EUR per lag, och kostnaden för boende (två nätter) kommer att vara ca 300 EUR per lag. De föreningar som väljer att delta står själva för samtliga kostnader (resa, anmälningsavgift, kost och logi) i samband med Europacupen.

Svensk Friidrotts tävlingsansvariga Daniel Bergin kommer att finnas på plats i samband med lagprisutdelningarna i Höganäs för att svara på eventuella frågor.

 

 

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se