Nyhetsarkiv

Möt Sveriges bästa juniorer!

Var med och bär fram morgondagens friidrottsstjärnor när de siktar mot högre höjder och snabbare tider under inomhus junior-SM!

Det ser ut att bli riktigt spännande under mästerskapet, några namn och grenar sticker ut lite extra. Bland annat 60m-löparna som alla kommer att tävla vid IEM i Prag; Erik Hagberg, Uppsala IF, i M22, Irene Ekelund, Malmö AI, i F19 och Khaddi Sagnia, Ullevi FK i K22.

Tidsprogram för helgens mästerskap

När anmälningstiden gick ut den 18 februari var det 812 anmälda starter till IJSM i Göteborg till helgen, det innebär en ökning med cirka 100 från ifjol.

Vi ser fram emot två spännande tävlingsdagar som inleds klockan 09.00 lördag den 28 februari. Du hittar tidsporgrammet för båda dagarna här.

Observera att vid åtta eller färre avprickade utgår försöket och finalen springs på finaltid.

Dags att anmäla dig till IJSM

Det börjar äntligen dra ihop sig och snart är det dags för IJSM i Göteborg!

Om du inte anmält dig/dina aktiva är det dags, anmälningstidengår ut onsdagen den 18 februari. Anmälan kostar 100 kr per gren, beloppen sätts in på Göteborgs Friidrottsförbunds bankgiro 310-3769.

Till anmälan >

Lovisa Lindh: ”En chans att få erfarenhet av större tävlingar” > 

Khaddi Sagnia - en riktigt fighter!

Seger i ungdoms-OS 2010 och svenskt juniorrekord i tresteg 2012. Efter det var det tyst i två år. Khaddi Sagnias friidrottsliga framgångssvit fick ett abrupt slut på grund av ett avslitet korsband 2012. Men hon är en fighter och 2014 kom hon tillbaka.

Khaddi Sagnia har tränat friidrott sedan hon gick i femte klass, då upptäcktes hon av sin första tränare under skoltävlingen Angeredscupen i Göteborg. Hon drogs mellan lagandan i fotbollen och hennes individuella framsteg i friidrotten, en kamp som friidrotten till slut vann.

Allt du behöver veta inför IJSM!

Det börjar äntligen dra ihop sig och om drygt tre veckor ljuder det första startskottet på IJSM i Göteborg. Det Svenska Inomhusmästerskapen för juniorer ärdet sextonde mästerskapet som arrangeras i Friidrottens Hus, en arena som är välkänd för sina snabba banor. Om ni inte börjat förbereda er och planera inför IJSM-helgen ännu är det dags!

I de aktivas PM hittar du information inför tävlingen och pratiska detaljer. Läs igenom och sprid till berörda, på så vis medverkar du till att tävlingen fungerar så smidigt som möjligt för alla parter.

Två omgångar på 400 meter i vinter

Svenska Friidrottsförbundets styrelse har beslutat att på försök testa att springa 400 meter i två omgångar under vintern 2015. Detta gäller IUSM, IJSM och ISM. Proceduren blir följande:

Försöksheat löps enligt vanlig seedningsordning d v s man saxar seedningen enligt vanlig praxis (beskrivs i regelboken F4.11.5-4.11.17).

Välkommen till IJSM 2015, 28 februari - 1 mars i Göteborg!

Göteborgs Friidrottsförbund och friidrottsföreningarna i Göteborg hälsar er hjärtligt välkomna till de Svenska Inomhusmästerskapen för juniorer i friidrott 2015 i Friidrottens Hus.

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se