Nyhetsarkiv

Flera rekord och en rad personbästan

Av Jonas Hedman

Två mästerskapsrekord, ett svenskt juniorrekord och en lång rad personbästa blev facit av en härlig friidrottshelg i Sätrahall. Till det mest minnesvärda hörde Anna Silvanders 800 m-seger på 2:03.36.

Sätrahall är dukad för fest

Av Jonas Hedman

Äntligen dags för 08fri. att ta emot friidrottsverige när SM arrangeras för femte gången i Sätrahall och 50:e gången totalt. Två som siktar på guld är Upsalasprintern Erik Hagberg och EM-silvermedaljören Charlotta Fougberg från Ullevi.

Avprickning i längd 60 minuter före första poolstart

På förekommen anledning förtydligar vi att avprickning för samtliga tävlande i längd ska ske 60 minuter före utsatt tid för första poolstart.

Beställ ackrediteringskort till tränare och ledare

Tränare och ledare från medverkande klubbar i mästerskapet erhåller ett ackrediteringskort som ska bäras väl synligt under vistelsen i tävlingsarenan.

Ackrediteringskorten ska beställas klubbvis i förväg via mail till ism@08fri.se - ange namn och ledarfunktion. Varje medverkande klubb erbjuds kvittera ut max lika många kort som antalet anmälda tävlande + 1 (SFIF/TäK). Korten finns för avhämtning i tävlingarnas informationsdisk.

Försök och final på 200m och 400m

Svensk Friidrott testar nytt system för vidarekvalificering på 200m och 400m som innebär att de fyra snabbaste från försöken går till final och gör upp om mästerskapsmedaljerna. Läs mer på friidrott.se > startsida > FEB 16 ISM: Nytt kvalsystem.

Två höjdare

Av Jonas Hedman

Höjd har förutsättningar att bli spännande i årets mästerskap. Inte minst på damsidan där flera tjejer jagar IEM-gränsen 1.89. Bland dem IF Götas Sofie Skoog.

Tidsprogrammet klart

När anmälningstiden för de tävlande i mästerskapet gick ut inatt hade 396 deltagare anmälts till 482 starter fördelade på 212 kvinnliga och 270 manliga.

Vi ser fram emot två spännande tävlingsdagar som inleds klockan 11.00 lördag den 21 februari med 60m försök för män - klicka här för att komma till tidsprogrammet för bägge dagarna.

Höjningsscheman i höjd och stav

Tävlingarnas höjningsscheman i höjd och stav är fastställda - se uppdaterat PM sid 5.

Under rubriken Särskilda bestämmelser - hopp/kast på sidan 5 i PM:et har dessutom följande lagts till:

Hopp-/kastordningen i de horisontella hoppen och i kast ändras efter tre omgångar så att ledaren hoppar/kastar sist, tvåan näst sist, osv.

 

 

 

Jarder vs Sagnia

Av Jonas Hedman

Det blev ett spännande möte när Sveriges två bästa längdhopperskor inledde sina respektive säsonger i Malmö den 25 januari. Det slutade med seger för Khaddi Sagnia på hela 6.66 före Spårvägens Erica Jarder. Båda tävlar på ISM!

Khaddi fick på 6.66 i sista hoppet vilket var elva centimeter längre än hennes bästa utomhus trots att hon inte hade någon hjälp av medvind. För Erica blev det 6.46, en centimeter över den svenska IEM-kvalgränsen.

Dags för 50:e mästerskapet inomhus

Av Jonas Hedman

Den 21-22 februari är det dags för SM inomhus och det är faktiskt dubbelt jubileum eftersom det är femte gången det arrangeras av 08fri. i Sätrahall och 50:e gången sedan premiären i Johanneshovs isstadion 1966*. Årets mästerskap kommer bl a att innehålla lite ny teknik med förhoppningen att lyfta tävlingarnas inramning!

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se