Nyhetsarkiv

Daniel Lennartsson - en joker i leken!

Daniel Lennartsson är först och främst trestegshoppare. Han har tre SM-tecken inomhus i grenen, medan han utomhus fått nöja sig med tre stycken silvermedaljer. Personrekordet lyder på 16.27m.

 

Eller man kanske skall kalla honom för en före detta trestegshoppare. Daniel har nämligen inlett sin yrkeskarriär som jurist vilket betyder långa och intensiva arbetsdagar.

Hur många tävlar i mångkamp?

 

I skrivande stund har vi 147 anmälda till helgens ISM i mångkamp. Hur står sig den siffran i förhållande till tidigare år. Här följer en uppställning över hur många som genomfört ISM i mångkamp i respektive åldersklasser sedan 2003. Siffrorna för 2016 gäller dock antalet anmälda, i slutändan blir det något färre som genomför tävlingen. 

Irländsk 800m-löpare levererar Mexikansk mat!

Öis Cafe håller självfallet öppet i konferenslokalen på andra våningen under helgensSM-tävlingar. Det kommer att serveras varm lagad mat bägge dagar.

 

Thomas Chamney är en framgångsrik Irländsk medeldistansare som nu öppnat en restaurang i Göteborg som specialiserar sig på mexikansk mat.

Vilka är landets främsta mångkampsklubbar?

Vi skall kora 12 stycken individuella svenska mästare i mångkamp under helgen. Dessutom tar vi oss friheten att dela ut två stycken stiliga pokaler till Lagmästarna i respektive dam och herrklass.

Erika Wärff spännande nykomling

Vid IUSM i Uddevalla fick Sverige en ny hoppare över 1.80m i höjd. Det var Erika Wärff (Malmö AI) som tog hela 1.82m som segrarinna i F16. Dessutom hann hon med ett kraftfullt personbästa på 60m häck med tiden 8.84 under sin vistelse i Uddevalla.

 

Bilden av en exceptionell mångkampsbegåvning förstärks av det faktum att hon tidigare i vinter noterat hela 14.46 i kulstötning (3 kg)!

Nya mästare skall koras till helgen

Ett stort grattis till Petter Olson som fått klartecken för start vid IVM i Portland, USA. Detta innebär samtidigt att han inte kan förlänga sin segersvit vid ISM och vi kommer att få kora en förstagångsmästare bland såväl kvinnor som män.

Petter har tillsammans med Fabian Rosenqvist dominerat svensk sjukamp under senare år och nu övergår favoritskapet i första hand till Hässelbys Fredrik Samuelsson som visat lysande form på sistone.

Specialerbjudande spikskor

Att vara mångkampare kräver ett rejält tilltaget skokonto! Det krävs specialskor i snart sagt varje gren. Vi har kommit över ett parti Asics Specialskor som vi rear ut under ISM i mångkamp.

 

Vi har specialskor för kast (kula, diskus & slägga), spjut, höjd och längd. Allt slumpas ut för 500:- / paret. Vi har inte alla storlekar så det är "först till kvarn" som gäller.

Tar Petter Olson fjärde raka guldet?

Petter Olson har blivit Svensk inomhusmästare i sjukamp tre år i följd: 2013 (5.763), 2014 (5.904) samt ifjol (5.831p). Hans säsongsdebut i Tallinn den 14 februari talar för att han är favorit till att ta sitt fjärde raka mästerskap. 

Han samlade nämligen ihop mycket goda 5.837 poäng efter serien 7.05 - 6.99 - 13.83 - 1.96 - 8.14 - 4.85 - 2.40.84, Endast 67 poäng från hans personliga rekord från 2014.

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se