Nyhetsarkiv

Några slutord från tävlingsledaren

Det blev en intensiv helg, men åtminstone från arrangörshåll väldigt lyckat. Visst fanns det sådant som inte satt från första stund, men tack vare skickliga, erfarna och ambitiösa kollegor och funktionärer löste sig allt till det bästa. Om det var någon av alla våra gäster som fick vänta eller råkade ut för något strul, så tar jag fullt ansvar för det. Det fanns sådant här och där, där min planeringsförmåga eller förberedelsetid inte räckt till. Vädret hade vi gärna haft med oss, men vädrets makter ville annorlunda.

Nu är det över för den här gången

Hässelby Friidrott tackar alla löpare, ledare, tränare, massörer, funktionärer, sjukvårdskunninga, leverantörer, media, anhöriga, flanörer och hundägare som råkade passera och och alla andra som på något sätt bidrog till den helg av löpningspropaganda som årets Terräng-SM blev.

"These have been the best Games ever", skulle kanske IOK-presidenten sagt om han hade varit på plats. Nu lämnas stafetten vidare till Höganäs FI och IS Göta, 2021, då tävlingarna avgörs i Kullabygden.

/Johan Engholm för Hässelby Friidrott

 

Heatindelning för seniorherrarnas 4 km

Nu finns heatindelningen för herrarnas långa bana, 10 km, inför imorgon söndag. Den lligger under heatseedning i vänsternenyn.

/Johan Engholm, Tävingsledare

11 timmar and counting...

Några eldsjälar har jobbat hela dagen för att era förutsättningar ska bli de allra bästa. Kepsen av för dem. Bl.a. sex timmars arbete med att fylla igen gropar som våra fyrfota vänner har grävt upp eller ner sina ben i.   

Löpning i Japan

Löpning kan vara så mycket, tuff träning, avkoppling, ”flow”, gemenskap, hälsa och terapi bland mycket annat. I Japan är det närmast religion. Centralt är Ekiden en form av landsvägsstafett som körs i många olika varianter och sammanhang. Jag är rätt dåligt insatt, men jag förstår att en av de viktigaste tävlingarna är Tokyo-Hakone Ekiden, ”the triple crown of collegiate ekiden” som avgörs efter nyår, 2-3 januari. Häromdan sprangs uttagningar till tävlingen, öppen för studenter, halvmaraton.

Startlista

Nu finns en första sammanställning över anmälningar i form av en startlista. Den rör på sig eftersom vi fortfarande tar emot anmälningar i vissa klasser t.o.m. idag. Vi tar också emot förfrågningar i stängda klasser och släpper in i den mån det finns plats. Sedan kan det komma direktanmälningar på tävlingsdagarna.

Heatindelning för seniorherrarnas 4 km

Som bekant kommer två klasser, herrarnas 4 km och 10 km, att avgöras i två heat. Ett A- och ett B-heat. I A-heat springer de högst seedade och övriga i B-heatet. B-heatet kommer att avgöras före A-heatet i enlighet med liggande tidsprogram.

Efteranmälningar och strykningar

Som bekant är vissa klasser stängda för efteranmälningar. För att ändå kunna erbjuda intresserade löpare möjlighet att delta i mån av plats, så vill vi:

om du är anmäld i någon av de stängda klasserna och vet om att du inte kommer att starta, meddela det mejlledes till undertecknad. 

om du är intresserad av att delta i en stängd klass, mejla undertecknad så kommer du med på en reservlista (först in, först ut) och meddelas utifall en öppning uppstår

Stängda klasser:

Ledare och tränare under tävlingarna

I PM:et finns beskrivet hur ledare och tränare kommer att kunna följa tävlingen under de lopp där de har representation av någon aktiv. Denna information följer också här, saxat från PM.

Ledare och tränare:

PM inför helgen

hittar ni nu i menyn till vänster.

/Johan Engholm

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se