Kommentarer om medel- och långdistansgrenarna

Storåkers kommenterar ett urval av friidrottsprofiler som deltager på Friidrotts-SM i Söderhamn:

 

 

Medel- och långdistansgrenarna

 

 

Många löparvänner kommer att njuta av tävlingarna i Söderhamn. Manliga 800 meter samlar till exempel de mycket lovande löparna Andreas Almgren från Tureberg och Kalle Berglund från Spårvägen. Vid förra årets Junior-VM i Eugene placerade sig dessa sympatiska killar på en tredje respektive sjundeplats. På Sollentuna GP i slutet av juni noterade Andreas nytt personligt rekord med 1:45.59 vilket placerar honom som tvåa på svenska genom tiderna-listan och tiden är endast fjorton hundradelar från Rizak Dirshes svenska rekord. Turebergsprofilens vän Kalle Berglund var i midsommarhelgen sexa på Lag-EM i Ryssland med tiden 1:46.85 vilket även det var nytt personligt rekord. Båda dessa killar har ett bra löparhuvud och agerar ofta mycket taktiskt i sina lopp!

 

På löpningens blå band vid Universiaden slutade Huddinges Staffan Ek på en meriterande tredjeplats med den fina tiden 3:39.68. I Söderhamn blir det spännande att följa Staffan och bland övriga deltagare på 1500 meter kan bland annat nämnas lovande Wille Levay från Spårvägen som i sommar närmat sig det svenska juniorrekordet på distansen…

 

En som nosat på en VM-biljett på den svenska klassiska distansen 3000 meter hinder är Turebergs Daniel Lundgren. För att nå VM i Peking krävs säkert en tid strax över 8.30 och Daniel har under den senaste tiden genomfört flera lopp mellan 8.33-8.38.

 

På 800 meter kan det mycket väl bli en intressant duell mellan de båda talangfulla medeldistansarna Lovisa Lindh från Ullevi och Anna Silvander från Lidingö. Båda dessa tjejer har årsbästan en liten bit över 2.02 och vi friidrottsvänner har under sommaren kunnat följa några starka lopp från deras sida på den internationella scenen.

 

Den 1 augusti sprang den karismatiska Ullevistjärnan Charlotta Fougberg 3000 meter hinder på 9:46.51 i belgiska Ninove. Det kommer nog krävas 9:44 för kvalificering till VM och Charlotta har indikerat att hon är mycket laddad inför starten på Friidrotts-SM…

 

Mer information om Friidrotts-SM och VM-uttagningar finner ni här: http://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=18490 .

 

Karl Johan Bertil Storåkers

Söderhamn i början av augusti år 2015.

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se