Visit Helsingborg

Helsingborg ligger i nordvästra Skåne mitt i hjärtat av den dynamiska öresundsregionen där 3,6 miljoner människor bor. Här finns mycket att uppleva för hela familjen och det är lätt att ta sig runt. Med gångavstånd från centrum når du många sevärdheter, idrottsarenor, nöjesplatser och stränder.

Välkommen till Helsingborg!

427

431 Gratis Wi Fi finns i nästan hela Helsingborg!

Resa till Helsingborg

Till Helsingborg är det lätt att ta sig. Från Ängelholms eller Kastrup flygplats tar man sig med kollektivtrafik vidare till Helsingborg centrum. Tåg från bland annat Göteborg stannar på centralstationen flera gånger om dagen, och motorväg E4 och E6 passerar precis utanför staden, eller varför inte lägga till med båten i småbåtshamnen i centrala Helsingborg eller på Råå?

 

Hedens idrottsplats:435

Heden ligger ca. 4 kilometer söder om Helsingborgs centrum. Hit tar ni er enkelt med kollektivtrafiken, med avgångar var 15 minut. 3 hållplatser finns i närheten, mer om kollektivtrafiken kan ni läsa på www.skanetrafiken.se. För er som kommer att bo på något av stadens centralt belägna hotell är det enkelt att cykla till idrottsplatsen på mindre än 20 minuter.

Bild: https://stadslexikon.helsingborg.se

Cyklar finns att hyra på  http://travelshop.se/rent-a-bike/boka .Väljer man att bo ännu närmre, på Råå camping, tar det bara dryga 10 minuter att promenera hit. Adressen är Planteringsvägen 141, 252 32 Helsingborg. Väl ute på Heden är det nära till både strand och stormarknad

 

Att uppleva i Helsingborg

I Helsingborg finns mycket att se och uppleva. På hemsidan www.visithelsingborg.se finns massor av tips att hitta på under er vistelse, nedan listar vi några.

 

Kulturkortet:

För 120 kr från ni fritt  416 inträde till Sofiero, Fredriksdal,Kärnan och Dunkers kulturhus.  http://www.mittkulturkort.se

Foto: Jurate Kaminskaite

 

 

 

 

418 Fredriksdal:

Gå runt bland charmiga gamla stadskvarter, en levande skånsk lantgård, skogsparker, en botanisk trädgård eller hälsa på djuren. Här kan hela familjen ha kul tillsammans.

Foto: Sven Olof Larsen, Fredriksdal

 

 

 

 

 

 

Sofiero:433

Sofiero slottspark är en blomstrande oas och visar varje vår och sommar upp10 000 blommande rhododendronbuskar i en kaskad av olika färger och sorter. Mitt bland rhododendronblommorna kan du besöka ravinens porlande bäck, konstutställningar, den förtrollade skogen och unika skulpturer. Besöket avslutar ni i slottsrestaurangen som är rekommenderad av The white guide, eller med picknick på de mjuka gräsmattorna.

Foto: Slides studio-e.se

 

 

 

420

Kärnan är ett medeltida vakttorn som vakat över Helsingborg i 700 år, en symbol för staden och en fotogenisk attraktion till-sammans med Terasstrapporna som leder ner till Stortorget. Från Kärnan har du en fantastisk utsikt över Helsingborg och till Helsingör tvärs över sundet. På en klar dag kan du från det 34 meter höga tornet se ända till Turning Torso och Öresundsbron i Malmö.

Foto: Måns Fornander

 

 

422 Fria bad och Gröningen:

Mitt i stan finner ni dessa badstränder. Här är både aktivitetsområden som minigolf och boule, men även restauranger och glasskiosker.

Foto: Lisa Wikstrand

 

 

 

 

423 Tropikariet:

En exotisk inomhusdjurpark. Promenera på Afrikanska savannen eller smyg i en månskensbelyst regnskog. Här finns allt från lemurer och apor till pirayor och krokodiler. Djurparken är uppdelad i olika naturområden som representerar djurens olika hem.Tropikariet är ett spännande utflyktsmål för både stora och små.

Foto: Tropikariet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helsingborgs bryggeri:  425

Boka en guidad tur på området och avsluta med ölprovning i den charmiga bryggeri-lokalen.                                   

 

 

 

 

 

 

 

426

Shopping:

I stadens centrum kan du strosa på Sveriges äldsta gågata och shoppa i både internationella kedjor men även små exklusiva butiker. Varför inte avnjuta en fika på ett av stadens caféer,- Fahlmans. För den som vill ha allt under ett och samma tak, ligger Väla endast 10 minuter utanför Helsingborg. Hit tar ni er enkelt med buss för att sedan hitta 180 olika butiker, allt från ZARA & New Yorker till Apple store och Clas Ohlsson. På området finns även varuhus som IKEA och Media Markt.

Foto: Birger Lallo

 

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se