Dags för 50:e mästerskapet inomhus

Av Jonas Hedman

Den 21-22 februari är det dags för SM inomhus och det är faktiskt dubbelt jubileum eftersom det är femte gången det arrangeras av 08fri. i Sätrahall och 50:e gången sedan premiären i Johanneshovs isstadion 1966*. Årets mästerskap kommer bl a att innehålla lite ny teknik med förhoppningen att lyfta tävlingarnas inramning!

Det var 1999 som den då nybyggda Sätrahall första gången stod värd för SM och sedan dess har 08fri. arrangerat mästerskapet 2003, 2006 och 2010. Totalt sett blir det tolfte SM-tävlingen i arenan om man inkluderar IJSM, IUSM, mångkamps-SM och veteran-SM.

08-friidrottens rutinerade funktionärsstab borgar för ett proffsigt arrangemang och ett samarbete med teknikföretaget IC Control innebär att vi kommer att bjuda på en del häftiga tekniska lösningar. Bl a kommer vår befintliga filmduk för löpresultat kompletteras med resultattavlor för teknikgrenar på väggen bakom målet för att skapa mer plats och en renare arena. Dessutom blir det en extra videotavla bakom 60m-starten, säger Björn Sveen som är kanslichef på 08fri. och tillika projektledare för ISM.


Två tävlingstekniska nyheter

-200 och 400m kommer avgöras i två löpronder med försök och C-B-A finaler så att det därmed blir max två lopp istället för tre som tidigare. I både den manliga och kvinnliga längdtävlingen kör vi kval och final samma dag vilket innebär att två seedade poolgrupper först hoppar tre kvalhopp efter varann och därefter hoppar de sammanlagt åtta bästa tre finalhopp, fortsätter Sveen som nu arrangerar sitt tionde ISM för seniorer sedan det första i Solna 1984.

Sätrahall tar drygt tusen sittande åskådare under ett ISM när de befintliga läktarna är framdragna på upploppssidan och extraläktare hyrts in. Biljettpriset blir 140 kr för vuxna per dag och hälften för barn och ungdomar.

* 1966-1983 var det riksmästerskap, 1984-85 benämndes mästerskapet ISM och fr o m 1986 är ISM officiellt sanktionerat svenskt mästerskap av RF.

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se