Sätrahall är dukad för fest

Av Jonas Hedman

Äntligen dags för 08fri. att ta emot friidrottsverige när SM arrangeras för femte gången i Sätrahall och 50:e gången totalt. Två som siktar på guld är Upsalasprintern Erik Hagberg och EM-silvermedaljören Charlotta Fougberg från Ullevi.

Erik Hagberg, 19, är svensk juniorrekordhållare på 100 m på 10.42 och har i vinter förbättrat sitt personbästa med hela 17 hundradelar till 6.66. Det var då han vann Nordenkampen i norska Baerum i lördags och då slog sig in bland Sveriges tio snabbaste 60 m-löpare genom tiderna.
- Jag blev chockad över tiden! Eftersom jag kom lite efter i starten så trodde jag inte att det skulle bli så bra tid. Nu tillhör jag favoriterna till SM-guldet och det känns kul. Målet år guld, säger Erik.
Han är född, uppväxt och bor i Uppsala där han har Daniel Andersson som tränare.
- Träningsförhållandena är inte de bästa eftersom vi ännu inte har någon friidrottshall så det blir en hel del resor till Västerås, Lidingö och Norrtälje för att kunna köra inomhus. Men det är det värt! säger Erik som kan glädja sig åt att det inom något år kommer finnas en friidrottshall i Uppsala.

"Jag siktar på dubbla starter!"
Ullevis Charlotta Fougberg som tog EM-silver i somras på 3000 m hinder kommer att springa distansen i SM på lördag men då utan bockar.
- Känns det bra så spriner jag även 1500 m. Fungerar det bra så kommer jag att diskutera en eventuell EM-start på 3000 m med min tränare och föbundskapten Karin Torneklint. Jag vill gärna få till ett snabbt lopp på den kortare sträcka, säger Charlotta.
Det var många svenska landslagsaktiva som lyckades bra på XL-galan i Globen i torsdags och många av dem tävlar på SM i Sätrahall vilket glädjer förbundskapten Torneklint.
- Ja, verkligen! Många tjejer har lyckats bra i vinter men i Globen gladde även många av killarna. Det var 5-6 stycken som klarade våra IEM-normgränser och jag hoppas att truppen till Prag landar någonstans kring 15 aktiva. Truppen spikas nästa vecka efter SM, avslutar Karin.

 

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se