Två höjdare

Av Jonas Hedman

Höjd har förutsättningar att bli spännande i årets mästerskap. Inte minst på damsidan där flera tjejer jagar IEM-gränsen 1.89. Bland dem IF Götas Sofie Skoog.

Sofie testade Sätrahalls banor på Raka Spåret den 31 januari och hade då med sin nye tränare OS-mästaren Stefan Holm. Utfallet blev klart positivt eftersom hon tog 1.86 och inte var långt borta på 1.89. Sofie tog för ett år sedan silver i ISM i Göteborg och jagar nu första guldet.
En som redan klarat IEM-gränsen är Erika Kinsey, Trångsviken, som tog 1.90 den 30 januari, men hon studerar och tränar i USA och kommer därför inte till start i Sätrahall.
Bland övriga som jagar ISM-medalj finns istället bland annat Vendela von Corswant, Örgryte och My Nordström, Tjalve.
En som inte kommer att hoppa inomhus är Emma Green medan Ebba Jungmarks eventuella tävlande är oklart eftersom hon opererade sig i oktober.

Spännande herrtävling
Den manliga höjdtävlingen ser också ut att bli jämn. Tre man har klarat 2.15 eller högre och flera har chansen. Högst har så här långt Ymers Andreas Carlsson hoppat med 2.17 förra helgen, men på träning har han faktiskt tagit 2.20 så kapaciteten finns för än bättre resultat.

Vinterns stora utropstecken är Spårvägens Otto Brinkman, 18, som i mästerskapsarenan i slutet av januari höjd sitt personliga rekord fem gånger och med totalt 12 cm till 2.15. Den höjden klarade han även i helgen efter på samma plats.
Örgrytes Emil Svensson har vid åtminstone tre tillfällen före 2015 klarat 2.18 inomhus och lär höja sitt årsbästa 2.14 innan det är dags för höjdfinal på ISM. Andra intressanta namn är Jesper Borg, Ullevi och Mehdi Alkhatib, Hammarby.
 

 

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se