Många fina resultat på ISM-banorna

611

Flera av våra bästa seniorer testade ISM-banorna i Telekonsult Arena under Quality Hotel Games. Bland annat gjorde Khaddi Sagnia en strålande comeback efter nästan ett helt års frånvaro på grund av en korsbandsskada. I Växjö hoppade hon 6.67 i femte omgången, det efter en fin inledning med både 6.48 och 6.59. Även Tilde Johansson var med i längdhoppet där hon fick till 6.25 som bäst. 

Längdhopparen Thobias Montler testade snabbheten på Telekonsult Arenas snabba banor. Thobbes 6.85 i finalen på 60m är nytt pers malmösonen. Häckspecialisten Max Hrejla som på söndagen persade på 60m häck med 7.76 vilket förde upp honom på en sjätteplats i Sveriges genomtiderna statistik. I samma lopp gjorde Alexander Brorsson comeback i IFK Växjö-linnet då han sprang in på tiden 7.99.

Helgen avslutades med att Angelica Bengtsson på hemmaplan i Växjö hoppade felfritt i damernas stavhopp till och med 4.67 vilket var nytt världsårsbästa.

Även flera av IFK Växjös hemmahopp presterade fina resultat under helgen. Ungdomarna Emil Carlsson och Omar Nuur persade i varsin gren. Emil i stavhopp genom att vinna grenen på 4.98. Omar vann 1500m på nya perset 3.54:87. Hampus WIdlund som helst tävlar på kort och lång häck utomhus dunderpersade på 400m när han sprang i mål som tvåa på 48.55. Även på 200m dagen innan blev det pers, 22.10 är det som gäller nu. 

Det blir spännande att se vilka resultat dessa kommer prestera på inomhus-SM om lite drygt en månad. Du kommer väl och hejar!