Nordenkampen med mera

Till helgen är det dags för årets första landskamp, nämligen Nordenkampen som i år avgörs i Helsingfors.

IFK Växjös Elise Malmberg gör comeback i landslaget på 400m efter många års frånvaro på grund av skador. Elise sprang ett solo lopp på 400m under inomhus-DM i Telekonsult Arena på 54,97. Blir spännande att se vad hon hittar på i Helsingfors då hon får bra motstånd i B-heatet av bland andra danskan Sara Slott Pedersen. 

Även Växjöbosatta Fanny Roos som tävlar för Athletics 24seven tävlar i Nordenkampen, det är Fannys första tävling i kula för inomhussäsongen och vi som har sett henne träna i vinter vet att hon kan stöta långt redan i på söndag. Även den andra svenskan i kula bor och tränar i Växjö, nämligen Frida Åkerström, Hässelby SK.

Angelica Bengtsson, Hässelby SK, som ingår i IFK Växjös "Pinnagänget" åker till Frankrike även denna helg för att hoppa stav. Angelica har sitt årsbästa 4,67 från hemmapremiären på inomhus-SM banorna.

Ytterligare några av IFK Växjös medaljhopp inför inomhus-SM på hemmaplan tävlar i helgen. På Häcxksan i Göteborg springar Alexander Brorsson och Hampus Widlund 60m häck, Hampus passar även på att springa 200m. 

Biljettförsäljningen tickar på och för dig som ännu inte köpt några biljetter är i skrivande stund bara 436 biljetter kvar till lördagens tävlingar och 470 stycken kvar till söndagen.

Trevlig helg!