Maja eller Bianca?

Höjdhopp K22 blir en höjdpunkt vid JSM. Vi kan se fram emot en hård duell mellan främst Bianca Salming, Tureberg och hemmahoppet Maja Nilsson, Örgryte IS.

Bägge två ståtar med personrekord på 1.92m från ifjol och bägge hoppade 1.90m under inomhussäsongen. Utomhussäsongen har för bägge varit aningen "svajig" så här långt men vid JEM23 i Gävle gick bägge till final. Maja blev sjua på 1.85m med Bianca placeringen därefter på 1.80m.

Kastartjejerna på rask frammarsch

Ett av de bestående minnena från sommarens bägge mästerskapen i Gävle (JEM23) och Borås (JEM19) är kastartjejernas starka insatser.

Gärderuds efterträdare anmäler sig!

Bland de mest glädjande insatserna vid sommaren bägge Junior-EM finner vi två stycken medaljörer på 3000m hinder.

Segrarna från Baku kommer till Vallen!

Sommaren 2019 går till historien som en sällsynt intensiv tävlingsperiod. Sverige fick hedersuppdraget att stå som arrangör för Junior-EM för såväl 22-åringar (Gävle) som 19-åringar (Borås).

Knappt var dessa mästerskap avverkade förrän det var dags för Ungdoms-OS för 17-åringar i Baku, Georgien. Här tog vi sensationellt tre stycken guld! Glädjande nog kommer samtliga dessa tre vinnare till Slottsskogsvallen så att vi får chansen att titta lite närmare på dessa supertalanger.

Kvaltävlingar F17 slägga och K22 längd tillkommer!

Tidsprogram och PM är nu publicerat.

Notera att det utöver ursprunglig planering tillkommit kvaltävlingar F17 slägga och K22 längdhopp. Bägge dessa går lördag eftermiddag med finaler som planerat på söndagen.

Kvaltävlingen F17 slägga kommer att genomföras på kastplan utanför Friidrottens Hus. Finalen går dock inne på Slottsskogsvallen.

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se