Maja eller Bianca?

Höjdhopp K22 blir en höjdpunkt vid JSM. Vi kan se fram emot en hård duell mellan främst Bianca Salming, Tureberg och hemmahoppet Maja Nilsson, Örgryte IS.

Bägge två ståtar med personrekord på 1.92m från ifjol och bägge hoppade 1.90m under inomhussäsongen. Utomhussäsongen har för bägge varit aningen "svajig" så här långt men vid JEM23 i Gävle gick bägge till final. Maja blev sjua på 1.85m med Bianca placeringen därefter på 1.80m.

Kvalgränsen till VM i Doha senare i höst är satt till hela 1.94m. Erika Kinsey är nominerad efter en förnämlig utesäsong. Vill Maja, Bianca eller Sofie Skoog följa med på resan så är det dags att visa storform den närmsta tiden.

Konkurrensen vid JSM blir dock stenhård. Förutom Bianca och Maja hittar vi Louise Ekman och Lovisa Östervall i startfältet. Bägge med personrekord på fina 1.86m.

Det finns alltså all anledning att bänka sig i höjdhoppskurvan lagom till tävlingen tar sin början söndag kl 14.10. Låt oss även hoppas att SMHI har fel i sina väderprognoser som ser riktigt vissna ut i skrivande stund. Men de har haft fel mången gång förut...

 

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se