Välkomna till Sveriges vackraste friidrottsarena!

Slottsskogsvallen tillkom som en del av den stora Jubileumsutställningen i Göteborg 1923. Den byggdes i en ”lätt och elegant 20-talsklassicism” efter ritningar av professor Lars Israel Wahlman. Speciellt uppskattade blev de fyra åttkantiga paviljongerna som placerades runt planen. De utformades i tre plan med balkonger och stora spröjsade glaspartier.

Den 12 maj 1923 invigdes Slottsskogsvallen med pompa och ståt av dåvarande kronprins Gustav Adolf. Under en snart hundraårig historik har här slagits mängder av rekord, såväl svenska- som världsrekord. Mest omskrivna är naturligtvis Gunder Hägg o Arne Anderssons rekordlopp, men namn som John Walker (först under 3.50 på engelska milen) och Udo Beyer (22.15m i kula) är också inristade i idrottshistorien.

Vallenklubbarna har nu nöjet att bjuda in Svenska Juniormästerskapen i fri idrott 2019 på denna klassiska friidrottsmark. Vi delar helg med den stora musikfestivalen Way Out West i Slottsskogen tätt intill. Detta lär ytterligare förhöja feststämningen ett par snäpp! Ligger bara vindriktningen rätt så bjuds vi även musikunderhållning av klass!

Välkomna till Sveriges vackraste friidrottsarena!

 

522  

Khaddi Sagnia svävar över Vallens läktare
Foto: Hasse Sjögren