För media

Under SM-veckan ackrediterar man sig centralt för SM-veckan på följande länk ackrediteringsformulär

 

Ni hittar mer information från RF på den här sidan: Pressrelease

 

Här nedan följer ett "inför tävlingen" - pressutskick från oss som arrangörer. Lite " av värde" att notera i startlistor osv: 

 

" Välkomna till årets lag-SM-final i friidrott, sista dagen av SM-veckan i Norrköping.

Här är kampen mellan Sveriges sex bästa herr- respektive damlag i fokus.

Tävlingen är likt de lagmatcher mellan nationer som finns i friidrotten internationellt, där varje lag har EN  representant i varje gren, och man får poäng enligt en fallande skala 6-5-4-3-2-1p.

Totalt är det 17 st. individuella grenar i både herr- och dammatchen och en avslutande stafett över 4x100m.

Ofta är matcherna spännande in i det sista, och avgörs för publikens skull helst under den avslutande stafetten.

”Papperskampen” som vi har gjort högst preliminärt baserat på årsbästan, och en del spekulationer,  säger att Stockholmsklubben Spårvägens FK ska vinna herrmatchen , precis som förra året, men sedan riktig jämnt därbakom mellan Örgryte , Upsala och Hässelby om de två andra medaljplatserna.

I dammatchen bör det däremot kunna bli en riktig nagelbitare, där det står mellan FYRA föreningar om guldet; Spårvägen , Hässelby, Ullevi och Lidingö.

 

Ser man till några enstaka grenar och vilka aktiva som kommer hit, så är några väl värda att lyftas fram:

 

-          EM-bronsmedaljören på 800m, Lovisa Lindh från Ullevi, ska springa just 800m.

-          EM-femman Daniel Ståhl från Spårvägen kastar diskus, och möter ytterligare en 60m-kastare i form av Upsalas Simon Pettersson. Här gäller det se upp i luften!

-          I damernas slägga möter svenska rekordhållerskan Tracey Andersson, Ullevi, sverigetrean Ida Storm från Hässelby, och kanske kan vi få se det svenska rekordet på 70,99 från tidigare i somras förbättras?

-          Sveriges snabbaste man på 100m, Tom Kling-Baptiste från Huddinge, möter Sveriges snabbaste man på 200m, Johan Wissman, på just 200m. T K-B springer även 100m, och där får han riktigt tufft motstånd från unga talangen Erik Hagberg Upsala, och Ullevis Patrik Andersson. Titta inte bort när 100m-loppet går, för det är över på dryga 10 sekunder !

-           I herrarnas stavhopp kan man säga att ”dåtid möter framtid”. Svenska rekordhållaren, 41-årige Oskar Jansson från Ullevi, möter supertalangen från Upsala – 17-årige (!) svensk-Amerikanen Armand Duplantis, som ifjol vann ungdoms-VM, på inofficiellt Världsrekord för 16-åringar på 5,30. Nu i år har han hittills hoppat 5,48. Oskar Jansson vill säkert också slå Kjell Isakssons svenska M40-rekord som lyder på 5,21. Oskar har hoppat 5,20 i år.

-          Herrarnas båda medeldistanslopp över 800m och 1500m blir också något att se fram emot. Mycket jämnt på pappret, och upplagt för ”fight” in över mållinjen, kanske också taktiklopp som sig bör i lagmatcher, där utgången är oviss.  Snabba löpare överlag med, och tider under 1,50 respektive under 3.45 är inte omöjligt !

 

 

-          Några etablerade landslagsnamn till på damsidan dyker upp, men bör kunna vinna sina grenar rätt komfortabelt. Sofie Skoog i höjdhoppet, Erika Jarder i längd, och Moa Hjelmer på 400m.

Sofie Skoog får det dock svårt att matcha arenarekordet – som just i damer höjd är så på pass bra som 1,96, satt av VR-hållerskan Stefka Kostadinova som var med på en av de ”GP-galor” som gick på Borgsmo IP under 80-talet.

 

-          Slutligen nämner vi också herrarnas kula, där ytterligare en känd Spårvägen-profil , Leif Arrhenius säkerligen vill visa att han kan stöta en bit över 20 meter, och sätta ungtupparna på plats. Där har vi annars ett framtidsnamn i form av Huddinges 24-åring Arwid Koskinen med. Man är ung som kulstötare när man är 24 år, nämligen.

 

För parkering hänvisar vi till grusplan på södra sidan av IP, på markerade platser där. Följ Hjalmar Brantings gata, sväng vänster när ni har passerat Borgsmo IP som ni ser på vänster sida. P-värd ska finnas .

Vid entrén visar ni er ackreditering så blir ni insläppta.

Vi har inga markerade press-platser på läktare, utan ni får vandra fritt, med undantag för ytor som är helt avsatta för deltagande föreningar och deras föreningstält och uppvärmningsyta.

Det finns ett litet ”press-tält” mitt på upploppssidan. Där får ni som ska ha innerplan-foto-väst en sådan av vår värd. Begränsat antal , respektera detta. Bildbyrån, DECA och lokal media NT /Folkbladet prioriteras.

Där finns också ett par bord och stolar med eluttag, och det finns också möjlighet att få sig en kopp kaffe/annan dryck och något lättare tilltugg, annars hänvisar vi till vår marka.

Mixed zone är en bit till höger bakom målet och det uppbyggda sekretariatet, där aktiva passerar ut från avslutad tävling. Vi ber att ni respekterar de aktivas möjlighet att  få ”pusta ut” efter avslutade lopp och samla ihop sig innan ev. intervjuer.

Där har vi en värd som hjälper till med kontakten.  " 

 

Vid frågor FÖRE tävlingen :

Krister Hultberg, friidrott@tjalve.nu, tel. 076-8313459

Vid frågor under tävlingen , från kl. 13.30 och framåt. Ellinor Stuhrmann, tel 072 – 546 18 82

 

Kl. 18.15 räknar vi också med att ha prisutdelning för SM 100km, som avgörs i närområdet från

Kl.  08.00

Grupper: