88

Välkomna till Huddinge

Huddinge AIS har återigen glädjen att hälsa friidrotten i Sverige välkomna till ett nytt nationellt arrangemang på den fina idrottsarenan Kälbrinks IP. Förutom SM i alla klasser arrangerar vi även Regionsfinalerna för Svealand vid samma tillfälle.

Huddinge AIS har arrangerat många mångkamper genom åren. Första gången var NM 1982 och sedan har det blivit SM fyra gånger. 1986, 2000 (där våra egna Christer Holger och Patrik Sandberg vann dubbelt), 2005 och 2010 (silver i P19 genom Adam Chiquer och brons i P16 genom Fredrick Ekholm). De båda sistnämnda är även med i årets upplaga. HAIS har även arrangerat flera mångkamper som USM 1990 och USM/JSM 1993 och 1998 samt landskampen SWE-EST-FIN 1995. Höjdpunkten får väl anses vara när vi fick förtroendet att arrangera Europacupen 1999.

Huddinge AIS har förutom ovannämnda tävlingar en mycket omfattande tävlingsverksamhet under hela året. Numera kan vi även glädja oss åt att sedan hösten 2007 ha en egen hall i Huddinge. Det är en multihall där flera idrotter samsas i hallen med gymnastik, innebandy och kampsport. På dagtid är det Sjödalsgymnasiet och FIG Huddinge som har sin verksamhet där.

Inom Huddinge AIS så har vi även en mycket stor ungdomsverksamhet som ju är grunden för en framgångsrik förening och vi är en av de bästa klubbarna i Stockholm i detta hänseende och i USM/JSM tog vi många medaljer. I Kraftmätningen var vi 2:a 2012.

Vi hälsar alla deltagare, funktionärer och åskådare välkomna till Huddinge.

Vi är över 100.000 invånare och därmed den största kommunen efter Stockholm i länet och med

ett stort utbud  av utbildning etc. i form av Södertörns Högskola, Karolinska Institutet, Karolinska Universitetssjukhuset m.m.. Vi har även ett stort handelsområde i Kungens Kurva med alla kända företag inklusive IKEA och Scandic Hotel.

Återigen välkomna till Huddinge. Vi hoppas på bra och trevliga tävlingar. Ett stort tack till alla som möjliggör detta arrangemang, våra duktiga ledare och funktionärer, sponsorer samt till kommunen och dess fastighetsbolag HUGE.

Per Öhrland/Arrangörskommittén

 

Löpande resultat

Resultaten läggs ut löpande på Huddinge AIS hemsida!

http://www.proteamonline.se/customers/?Id=465

Förbeställning av lunch

Kom ihåg att förbeställa lunch senast måndag 10/9 för att försäkra er om tillgång!

Anmälningslistan komplett!

Gå in och kolla startlistorna och hör av er om det är något som inte stämmer!

Anmälningarna börjar komma in

Nu kan ni följa vilka som anmält sig till mångkampen under fliken "anmälda".

Mattias Sunneborn var en av de första att anmäla sig och kommer att bli en

av många intressanta starter detta mästerskap och kommer säkert att bli

uppmärksammad av media som redan hört av sig om mästerskapet.

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se