Favoriterna höll

Fredrik Samuelsson tog sin fjärde SM-titel i tiokamp när han på Lugnet i Falun vann på 7873 p. Målet var förstås att klara VM-kvalgränsen 8200, men det ville sig inte denna gång. Även om vädret blev mycket bättre än utlovat så var de yttre förhållandena inte riktigt på de aktivas sida. Bland resultaten skall dock uppmärksammas personliga rekordet i kula på 14.93 m. 

Bakom Fredrik gjorde hemmasonen Andreas Gustafsson sin fjärde tiokamp för året över 7400 p. Efter lite "stolpe ut" i gren 3-5 blev det sedan tre personliga rekord i gren 7-9. 

Bronset gick till Rasmus Elfgaard, som var på väg mot 7000+ men tappade för mycket i spjut för att motivationen skulle finnas att springa fort på 1500 m.

Bianca Salming vann sjukampen på 5610 p. Drygt 200 p under årsbästat. Noteras bör 185 i höjd och 14.22 i kula.

Amanda Holmberg är en doldis som brukar göra en mångkamp (SM) om året och stadigt bli lite bättre. Hon visade god stabilitet i löpgrenarna samt längd och visade med 40.36 i spjut att hon även kamn kasta. Slutpoängen blev 5435.

Kalmar SK:s Jonna Lindéen är främst inriktad på sprint och längd men "fuskar" även lite med mångkamp. Till 5000 saknades nu 17 p, men till brons räckte det. Bästa enskilda resultat helt klart 6.03 i längd.

Arrangören Falu IK Friidrottsklubb vill tacka alla aktiva, tränare/ledare och funktionärer för en trevling mångkampshelg.

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se