Tidsprogram

Tidsprogrammet finns nu framtaget. Ni hittar det i menyn till vänster. Ni kommer att lägga märke till några saker som skiljer sig åt jämfört med tidsprogram från tidigare upplagor av Terräng-SM. 

Vi har tvingats att lägga in dubbla heat i två klasser, M-4 och M-10. Förhoppningsvis ingen nyhet eftersom den möjligheten hela tiden har varit aktuell, då vårt polistillstånd inte tillåter fler än 50 samtidiga deltagare. Den informationen fanns ochså i inbjudan.

Vi har också haft en knivig situation med veteranloppen, där villkoren i polistillståndet, den tillgängliga tiden för tävlingens totala löptid samt antalet anmälningar i de olika klasserna har gjort att vi måste para ihop klasserna på ett annorlunda sätt än brukligt. En övning som påminner om ett "15-spel" eller ett Sudoku. Vi anser lika fullt att lösningen kommer att skapa de sportsliga förutsättningar som krävs av ett SM. I en startgrupp kommer damer och herrar att tävla samtidigt, vilket inte är unikt för en SM-tävling. Vi kommer också att ha samtliga i samma tävlingsklass tävlande i samma heat. 

Slutligen har vi varit tvugna att starta en timme tidigare för att kunna avsluta på lördagen innan ljusförhållandena blir för dåliga. Tidigare beräknad starttid i inbjudan var endast en preliminär tid. På söndagen har vi också valt att starta kl.09.00 med vetskapen om att deltagarna har haft ytterligare en timme på morgonen, p.g.a tidsomställningen, att förbereda sig på. Det gör att tävlingarna kan sluta vid en tid där hemresor för tillresta kan genomföras på ett bättre sätt.

Vi presenterar inte tidsprogrammet här i nyheten, utan hänvisar till vänstermenyn. Detta för att, om vi måste ändra i tidsprogramet, ska det endast finnas en aktuell version av tidsprogrammet. Vi vill förstås inte behöva ändra i tidsprogrammet, eftersom det kan ställa till det för våra deltagares planering, men i dessa tider kan inget tas för en bestående sanning. 

Så, om vi av någon anledning tvingas till förändringar uppdaterar vi tidsprogrammet i "Tidsprogram-länken" och informerar om det här på tävlingssajten, smfriidrott.com

/Johan Engholm