Kommentarer om kastgrenarna

Storåkers kommenterar ett urval av friidrottsprofiler som deltager på Friidrotts-SM i Söderhamn:

 

 

Kastgrenarna:

 

Mycket intressanta profiler i aktion i Söderhamn!

 

I samband med damernas kula kommer alla friidrottsvänner få äran att få följa den stora kultalangen Fanny Roos. Tidigare i sommar slutade Fanny från Atleticum Växjö SK fyra vid Junior-EM 22 i Tallinn och har i år stött goda 17.05 meter i holländska Leiden. Samtidigt vet vi som följt denna hårt satsande kvinna en tid att hon har kapacitet för längre stötar…

 

I kvinnlig slägga är Ullevis Tracey Andersson nära en VM-kvalificering efter att bland annat kastat 69.23 meter för några dagar sedan vid tävlingar i Växjö. Dock utmanas hon av Eleni Larsson från Huddinge som kastade fina 68.76 när hon vid midsommar representerade Sverige på Lag-EM Super League i Tjeboksary i Ryssland. Eleni besegrade även nyligen Tracey vid Gurkspelen i Västerås. Det blir olidligt spännande att följa kampen mellan dessa släggiganter i Söderhamn!

 

Både Växjös Anna Wessman och Västerås Sofi Flink har under sommaren gjort comeback efter haft en del skadeproblem. Under utomhussäsongen har Anna verkligen visat att hon är tillbaka som ett spjutess genom att kasta 58.34 vilket räckte till en fjärdeplats på Universiaden. Sofi Flink har ännu inte tävlat så mycket i år men uppnådde 56.76 meter vid BAUHAUS-galan på klassiska Stockholms stadion. I likhet med i kvinnlig slägga kan alla friidrottsfans även i spjut få uppleva en god duell!

 

Manlig diskus kan bli en av helgens främsta grenar. Vi får se en guldkamp mellan i första hand Axel Härstedt och Daniel Ståhl. Dessa båda herrar representerar två av de allra främsta klubbarna i svensk friidrott, Malmö AI och Spårvägens FK. Från kasthåll har jag även fått höra en varning för att Hammarbys Benn Harradine och Spåvägens Niklas Arrhenius kan överraska och de är inte otänkbara guldmedaljörer. För närvarande är Axel Härstedt med på listan över de aktiva som troligen kommer att få deltaga vid VM i Peking. Den karismatiske Daniel Ståhl har dock en liten bit kvar för kvalificering även om han nosar på en möjlighet att få kasta diskus i den kinesiska huvudstaden uppmärksammade arena, Fågelboet. Dock avgörs det först efter helgen om Axel och/eller Daniel får åka till VM så det gäller att kasta långt på Hållåsen i fina Söderhamn…

 

I spjut får vi se VM-klara Kim Amb som under den senaste tiden gjort en bejublad comeback. I Hälsingland i samband med Friidrotts-SM gör han nu sin sista tävling inför det globala mästerskapet i Fågelboet i Kina. Regerande mästare är Södertäljesonen Gabriel Wallin så Bålstas stolthet Kim Amb vill nog även markera vem som är bäst i Sverige!

 

Mer information om Friidrotts-SM och VM-uttagningar finner ni här: http://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=18490 .

 

Karl Johan Bertil Storåkers

Söderhamn i början av augusti år 2015.

 

Denna sida är ett arkiv som inte uppdateras. För aktuell information, besök smfriidrott.se